10. heinäkuuta 2024

Resident Evil 4 Remake: Hyvät, huonot ja kissat

Minullahan on ollut Resident Evil-aiheinen nettisivusto jo 25 vuotta. Nyt sain viimein ostettua pelin Resident Evil 4 Remake. Näistä aikaisemmista uusista remakeista olin pelannut vain Resident Evil 2:n, josta pelasin vain a-skenarion, b jäi heti alkutekijöihinsä. Resident Evil 3 Remakea en ole edes pelannut, vaikka se pelikirjastossa onkin.

Alkuperäinen Resident Evil 4 on yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni. Ei se ole hyvä Resident Evil-pelinä, mutta muuten se on mainio ja jostain syystä sen jaksaa pelata yhä uudestaan ja uudestaan. 

 


 

Paljon pelistriimejä katsovana tiesin kyllä ettei Resident Evil 4 Remake pääsisi mielestäni alkuperäisen tasolle, mutta täytyy todeta että RE4 Remake on suosikkini näistä Resident Evil Remakeista. Ensimmäisen läpipeluukerran jälkeen aloitin innokkaasti heti toisen. 

Tässä on sopivasti sekä vanhaa että uutta. RE4R on selkeästi enemmän survival horroria kuin toimintapeli. Ja synkempi kuin alkuperäinen. Leon S. (eli Sexy) Kennedy on masentuneempi. Ja valitettavasti blondimpi... hei haloo Capcom, Leon ei ole blondi vaan brunette.

 

 

Ashleykin on tietysti kokenut muodonmuutoksen, eikä välttämättä pelkästään positiivisempaan suuntaan. En tykännyt siitä millainen pelkuri Ashleystä on tehty. Hänen perusasentonsa ja olemuksensa on paskat housussa-tasoa, argh.

 



En pidä trendistä joka on vaivannut Resident Evil-pelejä Resident Evil 7:stä lähtien. Eli että yritetään olla mahdollisimman oksettavia. Nytkin löytyy pakolliset paskakattilat porisemasta. Ja Salazarista ja Saddlerista on selkeästi yritetty tehdä ennenkaikkea ällöttävämpiä.

Heti pelin alussa nähdään koiranraato, ja karmea pelko iskee puseroon, eikö sitä pelastettavaa koiraa olekaan? Juonipaljastus: kyllä on. Ja jos pelastat koiran, se saapuu auttamaan Gigante-taistossa ihan niin kuin alkuperäisessäkin. Se onkin yksi suosikkikohtauksistani koko pelissä. Ekalla pelikerralla tosin missasin sen koska tapoin Giganten heti rocket launcherilla. Iso virhe...

 



 

Ja mitä merchantiin tulee niin erään mielipiteen mukaan hänen äänensä on liian... brittiläinen. Enkä yhtään ihmettele sitä ettei Adan ääninäyttelijästä ole tykätty.

Remakessa voit ostaa spineleillä juttuja. Saattaa olla hyvä idea säästää spineleitä jonkin aseen exclusive upgradeen. Minulle hankittiin Mercenariesista Handcannon, ja sain siihen heti spineleillä loppumattomat ammukset. Helpotti peliä kummasti.

Ja koska tämän blogin nimi on Kissat peleissä niin tiältäpä pesee. Olin odottanut pitkään Golden lynxiä, peläten että se ei olisikaan pelissä. Mutta kyllä se on. Ja vasta toisella pelikerralla minulle selvisi että pelissä on niitä peräti kaksin kappalein, olin missannut sen aikaisemman.

 






Mutta tässä pelissä on yksi asia joka sai minut raivon partaalle monta kertaa: kerättävät. Kerättävien kerääminen on tehty vittumaisen vaikeaksi. Jos vaikka ostat ne kartat merchantilta ja aattelet että nyt onnistuu, niin ei onnistu.

Juuri ennen linnaa luulin saavani kyläalueen viimeisen kerättävän. No ei se ollutkaan viimeinen. Olin missannut pelin heti ensimmäisen kerättävän. Silloin kun ei edes vielä ollut merchantin karttaa avittamassa. Varoitus: cabin fightin jälkeen et enää pääse kylässä takaisinpäin.

 



Myöhemmin tapahtui sellainenkin asia että Ashleynä pelattaessa missasin avaimen. No se niistä linnan kaikista kerättävistä sitten. Perkele. Niin, eihän niillä kerättävillä olisikaan väliä, mutta satun tykkäämään trophyistä.

Elikkäs vinkki: tallenna usein ja eri slotteihin.

RE4 Remake tuntuu olevan PS5:lle rankka pyöritettävä. Ensimmäistä kertaa koskaan tuli varoitus PS5:n ylikuumenemisesta, pelottavaa.

 

Tässä pelivideossa pelaan pelin alun: